HockeyNews
PLUS

Stjärnbacken hyllar beslutet för Skellefteås nya stortalang: "Bra val"

(9504) Philip Broberg-redigerad2
Bildbyrån

Publicerad: 15 augusti 2019

FacebookXWhatsApp

Skellefteås stortalang Philip Broberg ska spela i SHL den här säsongen i väntan på flytten till Nordamerika.
Ett bra beslut, anser Edmonton Oilers-backen Oscar Klefbom.
– Jag tycker att det är ett bra val för honom eftersom han är en stor kille som antagligen kan spela många minuter och ta mycket ansvar, säger Klefbom till Oilers hemsida .

SHL presenteras av ATG Sport

NHL-klubben Edmonton hade backen Philip Broberg som sitt förstaval i sommarens draft och övervägde att låta honom spela i Nordamerika redan i höst. Då hade det blivit spel med Hamilton Bulldogs i juniorligan OHL.

LÄS MER: Valet: SHL eller juniorligan i Kanada? "Villig att diskutera"

Att han stället ska spela i Skellefteå i SHL är ett beslut som hyllas av en svensk backkollega som har varit i Brobergs situation.

– Det kommer att bli roligt att se hur han utvecklas i SHL och det blir intressant att följa honom de närmaste åren, säger Oscar Klefbom till Edmontons hemsida.

26-årige Klefbom gick i förstarundan av draften 2011 och Edmonton-fansen ville se honom i Kanada direkt.

– Det är tufft läge sett med klubbens ögon. Du vill verkligen ha tålamod med de här killarna. Vi vet alla vad han har kapacitet för, eftersom han gick högt i draften och allt sånt, men du behöver verkligen fokusera på vad som är bäst för honom.

Edmonton-backen Oscar Klefbom gjorde som Skellefteås Philip Broberg och stannade kvar i SHL för att mogna inför flytten till Kanada. Foto: Bildbyrån.

Oscar Klefbom fick tid på sig och spelade hemma i Karlstad med Färjestad mellan 2011 och 2013 innan han tog klivet till farmarligan AHL och spelade i Oklahoma City innan han gjorde sin NHL-debut den 11 mars 2014, nästan tre år efter draften.

– För mig var det perfekt. Jag kunde inte ha satt mig i en bättre situation eftersom jag var i en jättebra organisation i en verkligt bra liga i Sverige där jag fick mogna och fick mycket istid och massor av ansvar. Det var en bra väg för mig och det var en bra lösning för Edmonton också, tror jag. Att spela i Färjestad, det var en mycket bra organisation att växa i och få mer självförtroende att hantera pressen, säger Klefbom, som gillar det han har sett av Philip Broberg.

18-årige Philip Broberg spelade 41 matcher, och gjorde två mål och sju assist, för AIK i Hockeyallsvenskan under sin första säsong som seniorspelare. Att spela i SHL den här säsongen blir nästa steg på resan mot NHL.

LÄS MER: Här är alla träningsmatcher för SHL-lagen

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!